Financial Lease

Wat houdt het Financial Lease in?

Financial Lease is simpelweg een financiering voor u als zakelijke klant en is te vergelijken met het kopen op afbetaling. U betaalt over een afgesproken termijn, periodiek een vast bedrag aan aflossing en rente. Eventueel kunnen we aan het einde van de looptijd een slot termijn afspreken. Deze kan ook op EUR 0,00 gezet worden. Bij Financial Lease bent u gelijk eigenaar van uw nieuwe fiets. Zaken zoals een verzekering, onderhoud en vervangend vervoer dient u zelf te verzorgen.

Voor wie is het Fiets Privé Plan?

Een Financial Lease contract kunt u als werkgever of juridisch rechtspersoon, na goedkeuring van de kredietverstrekker aangaan.

Wat zijn de voordelen van Financial Lease?

Heeft u een nieuwe auto gezien en wilt u het geld niet in één keer uitgeven, dan kan Fianancial Lease
een oplossing zijn. Met Financial Lease houdt u gespaard geld vrij voor onverwachte uitgaven. U
hoeft geen aanbetaling te doen en tevens kunt u boetevrij, extra aflossen, waardoor u minder rente
betaald.

Andere voordelen zijn:

  • De (nieuwe) auto is uw eigendom
  • De investerings- en renteaftrek financial lease
  • BTW van de aanschaf bij de fiscus terugvorderen
  • Investeren zonder het verlies van liquiditeit

NB:

De definitie van Lease is:  een vorm van krediet waarbij de kredietverstrekker of lessor een goed aankoopt en deze gedurende een vooraf overeengekomen termijn en tegen een vaste vergoeding ter beschikking stelt van de kredietnemer of lessee. De lessor kan zich in deze activiteit specialiseren (zoals bij het leasen van auto’s) of kan een leasingcontract afsluiten bij wijze van belegging op vraag van de lessee (in dat geval gaat het vaak om bedrijfsmiddelen met zeer grote waarde zoals vliegtuigen, treinen, kantoorgebouwen, installaties). De lessor blijft in elk geval juridisch eigenaar van de geleasete goederen.

Daarom is de term Financial Lease een beetje verleidelijk. Eigenlijk is het kopen op afbetaling, waarbij het eigendom in de toekomst ligt.